Ziepes ar medu un bišu vasku

Kamēr jaunā biškopības sezona vēl nav uzņēmusi pilnus apgriezienus, ir īstais laiks pagatavot kaut ko no bišu produktiem, kas iekrājušies no iepriekšējās vasaras.

Šoreiz pagatavojām ziepes ar medu, bišu vasku un šī sviestu. Pats galvenais – šīs ziepes nesatur ķīmiskās vielas SLS un SLES, kas ir atrodamas lielākajā daļā veikalā nopērkamās kosmētikas, ko izmantojam ikdienā, piemēram, šampūnos, zobu pastās, dušas želejās, vannas putās, sejas mazgāšanas līdzekļos un citos putojošos kosmētikas, ķermeņa, sejas un bērnu kopšanas līdzekļos.

ziepes, medus, vasks, SLS

Kas šajās vielās tik kaitīgs?

Pētījumi pierāda, ka tās ir kairinošas un nogulsnējas cilvēka organismā. Palielinoties šo vielu apjomam organismā, tas var nodarīt nopietnu kaitējumu veselībai. Tad kādēļ šī viela tiek pievienota pat zīdaiņu un bērnu kosmētikai? Pavisam vienkārši – šī viela ir lēta un domāta tam, lai kosmētikas vai sadzīves līdzeklis spēcīgāk putotu. Skaidrs, ka izvairīties no šīm vielām pavisam būtu sarežģīti, bet ziepes, kuras katru dienu izmanto visa ģimene, ir jau solis uz priekšu.

Tieši tādēļ mēs izvēlamies ziepju bāzi, kura nesatur šīs kaitīgās vielas, un papildus pievienojam vasarā ievākto medu, bišu vasku, lai ziepes darītu savu darbiņu un parūpētos par ādu, nevis traumētu to. Daļai ziepju pievienoju arī kaltētus liepziedus, kurus ievācām vasarā, kad tajos mudžēja bites. Beigās vēl pāris pilieni liepziedu ēteriskās eļļas un burvīgi aromātiskās un nekaitīgās ziepes, kuras drošu sirdi var dod lietošanā arī bērniem, ir gatavas. medus ziepes



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *